(The Angelus, 1857-1859, by french painter Jean-François Millet) ♥ Пулсирайте с

...
  (The Angelus, 1857-1859, by french painter Jean-François Millet) ♥ Пулсирайте с
Коментари Харесай

Осъзнайте, че благодарността е живот ♥ Ръсел ФЕЙНГОЛД

 

(The Angelus, 1857-1859, by french painter Jean-François Millet)

♥ Пулсирайте с признателност

Да живеем с признателност е един от най-хубавите способи да позволим на силата на живота да протича свободно през сърцето ни. Тази настройка ни дава опция да се свържем с извора на живот, с безкрайната сила и да я насочим към сърцето си. Направите ли го, тялото ви също ще реагира. Когато силата навлезе в сърцето ви, а вие му позволите да остане отворено, то ще замязя на цвете, от което се носи прелестен мирис. С процедура можете да развиете тази дарба, способността да се свързвате с любовта. 

Осъзнайте, че благодарността е живот. Когато сте признателни, вие изпитвате обич към някого за нещо, което той е направил, или просто поради самия факт, че съществува. Да изразиш признателност е друга форма на демонстрация на обич.

Мислете за благодарността като за деяние. Тя е обич в деяние. Да живееш с признателност е огромна стъпка в посока към задачата да живееш пълноценно. Животът, изпълнен с признателност, ще свърже съзнанието ви с божествения източник, ще ви разреши да черпите от плодовете на живота и да изпитате щедростта на сътворението под формата на всекидневна процедура и медитация.

И ето и най-хубавото: решението да живеем с признателност се корени в разбирането, че животът е най-ценният и величествен подарък. Всичко друго е просто бонус. За да разберете това, отворете се към любовта. Позволете си да видите мистерията на живота! Първоначално може да е малко объркващо за мозъка и тежко за сетивата. Но когато се отпуснете и отворите сърцето си, ще осъзнаете, че животът е подарък, който ви е даден без от вас да се желае нищо в подмяна. Животът не изисква нищо от вас; той е жива проява на безусловна благотворителност и обич! Осъзнаете ли това, ще ви обземе възприятие на признателност.

Създайте си навика да отваряте сърцето си всеки ден. Обичайте самата обич и успокоявайте себе си и сърцето си като малко дете. Да живееш с признателност значи освен да поддържаш съзнателна връзка със сърцето си, само че и да визуализираш силата, която протича през него, с цел да генерираш повече обич. Щом развиете този табиет, ще осъзнаете, че вие имате силата умишлено да произвеждате признателност и да изпитвате толкоз обич, колкото вие желаете, във всеки един миг.

Когато започнете да живеете живот, изпълнен с признателност, ненадейно ще забележите, че притежавате духовна мощ. Колкото по-благодарни сте за даровете на живота, толкоз повече блага ще започнете да притегляте. 

Избрано от: „ Мъдростта на сърцето “, Ръсел Фейнголд, изд. AMG-Publishing
Картина: The Angelus (1857-1859) by french painter Jean-François Millet; chinaoilpaintinggallery


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР